Endodoncija

endodoncija icon - Kasalović dent
liječenje zuba

Bilo da je u pitanju duboki karijes ili povreda, pažljivo se brinemo o zubnom živcu unutar krune i korijena zuba kako bismo vam pružili najbolje moguće rješenje i izbjegli vađenje zuba.

Unutar krune i korjena zuba se nalazi zubni živac, koji može oboljeti usljed pojave dubokog karijesa ili povrede zuba. U takvim situacijama se radi liječenje korjenskog kanala da bi se zub sačuvao. Naš princip je da pod svaku cijenu pokušamo sačuvati oboljeli zub i izbegnemo vađenje.

Zašto je liječenje zuba (“vađenje živca”) nekad bilo neugodno iskustvo?

Nepostojanje učinkovite anestezije ili „rad na živo“ uzrok su jako neugodnih bolova prilikom liječenja korijena zuba. Zbog takvih iskustava, vađenje živca se smatra najneugodnijim zahvatom u stomatologiji. Korištenjem suvremenih anestetika postupak liječenja zuba u potpunosti je bezbolan. Korištenjem digitalne rentgenske dijagnostike i strojne obrade kanala korijena moguće je u samo jednom posjetu očistiti korijen zuba od upalnog tkiva.

Radioviziografija (RVG) omogućuje uvid u broj, položaj i zakrivljenost korijena zuba te stanje okolne čeljusne kosti. Točna duljina kanala korijena dobiva se preciznim mjerenjem pomoću endometra, budući da je osnovni preduvjet za uspjeh liječenja zuba poznavanje točne duljine kanala.

Očišćeni prostor kanala korijena ispunjava se gutaperkom (gumasta masa) i smolom za punjenje koji omogućuju trodimenzionalno brtvljenje i spriječavaju ponovni ulazak mikroorganizama (baketrija).

Ovisno o stupnju razorenosti zuba, nakon liječenja zuba izrađuje se bijela plomba ili krunica.

 

Prije / Poslije
Prije
Naš pristup

Povjerenje koje nam pružate je od izuzetne važnosti.

Stoga se možete osjećati ugodno i sigurno
znajući da ćemo pažljivo tumačiti rezultate i objasniti vam svaki korak postupka.

Kontaktirajte nas

Zatražite informacije ili rezervirajte svoj termin jednostavno ispunjavanjem obrasca.
Vaš osmijeh je naša briga!

TELEFON

+385 (0)51 256 888

+385 (0)91 761 83 09

Mobilne poruke
  • viber - Kasalović dent+385 91 761 83 09
  • WhatsApp+385 91 761 83 09
e-mail

info@kasalovic-dent.hr

Društvene mreže

    * Obavezna polja
    Priložite ortopansku snimku: