Dječja i preventivna stomatologija

dječja i restorativna stomatologija icon - Kasalović dent
prvi posjet stomatologu

Naša ordinacija posebnu pažnju posvećuje najmlađoj populaciji – djeci.

Prva posjeta stomatologu katkad je ključni preduvjet za dalji razvoj povjerenja i uspješne suradnje između malog pacijenta i njegovog terapeuta.

Roditelja i djete treba motivirati i obučiti kako da pravilnom tehnikom pranja zuba održavaju svakodnevnu higijenu usne šupljine, te kako pravilnom ishranom smanjiti rizik od pojave karijesa.

Kada prvi put da dovedem dijete kod stomatologa?

Najbolje bi bilo doći spontano, kada mali pacijent zapravo nema nikakvih problema. Prilikom prvog kontakta trebalo bi dijete upoznati s metodama rada, aparaturom, animirati ga na pravi način s ciljem da sljedeći put rado i spremno dođe. Prva intervencija koja je potpuno bezbolna i djeci prihvatljiva, a vrlo važna kada je u pitanju preventiva je zalijevanje (pečačenje) fisura. Pečaćenje zubi spada u preventivne postupke u stomatologiji. Njime zaštićujemo zube od mogućnosti razvoja karijesa. Pečaćenje se preporuča raditi kod djece, odmah nakon nicanja prvih trajnih kutnjaka. Radi se o jednostavnom postupku kojim je moguće u velikoj mjeri spriječiti razvoj karijesa na trajnim zubima. Pečaćenjem se mogu zaštiti svi trajni kutnjaci (šestice i sedmice) te pretkutnjaci (četvorke i petice). Svakako je neophodno provoditi i temeljitu oralnu higijenu te redovito posjećivati stomatologa kako bi se pečati na zubima kontrolirali ili evenutalno zamjenili ako bi bilo potrebno, a time bi izbjegli mogućnost za razvoja karijesa.

Pečaćenje zubi se se radi potpuno bezbolno i bez “brušenja” zubi, zubi se očiste i zapečate kompozitnom materijalom. Boja pečata odgovara boji zuba i ne narušava estetiku zuba. Pečaćenje zubi je kratkotrajan postupak i on uključuje čišćenje površine zuba, kako bi se uklonili svi ostaci hrane sa zuba i zub pripremio za pečaćenje.

Važno je naglasiti da djeca postaju idealni pacijenti kada steknu potpuno povjerenje i rado pod anestezijom spremno završavaju i neke, za taj uzrast, kompliciranije intervencije, kao što su tretiranje dubokih karijesa, vađenja mliječnih zubića, pa i lječenja zuba (koje se kod mliječnih zuba uglavnom svodi na mortalnu amputaciju).

Naš pristup

Povjerenje koje nam pružate je od izuzetne važnosti.

Stoga se možete osjećati ugodno i sigurno
znajući da ćemo pažljivo tumačiti rezultate i objasniti vam svaki korak postupka.

Kontaktirajte nas

Zatražite informacije ili rezervirajte svoj termin jednostavno ispunjavanjem obrasca.
Vaš osmijeh je naša briga!

TELEFON

+385 (0)51 256 888

+385 (0)91 761 83 09

Mobilne poruke

Viber +385 91 761 83 09

WhatsApp +385 91 761 83 09
e-mail

info@kasalovic-dent.hr

Društvene mreže

    * Obavezna polja
    Priložite ortopansku snimku: