Udlage

udlage

Problem škripanja zubi

 

Danas puno ljudi pati zbog parafunkcijskih noćnih kretnji (npr. stiskanje, škripanje zuba). Ono kao posljedicu nosi niz problema u stomatognatnom sustavu. Kod pacijenta se javlja bol u zglobovima (temporomanibularnom zglobu), žvačnim mišićima,a mogu se javiti i glavobolje.

 

Kod škripanja zubi, zubi se troše, gube svoju visinu, oblik, mogu se javiti i cervikalni defekti (ogoljeli zubni vratovi).

 

Trošenje zuba postepeno utječe na sniženje zagriza koje se očituje i na izgledu donje trećine lica.

 

To je „noćno trošenje zuba“ vrlo često povezano i s dnevnim stresom i zapravo je način na koji se naš organizam u opuštenom nesvjesnom stanju s njim nosi.

 

Na te kretnje, kao što je škripanje zubi, ne možemo utjecati, ali možemo zaštititi svoje zube od daljnjeg trošenja.

 

Jednostavno sredstvo koje nam to omogućuje su noćne udlage za zube. One se izrađuju od plastične prozirne folije. Postupak njihove izrade započinje u ordinaciji dentalne medicine u kojoj se uzima otisak Vaših zuba. Na temelju otisaka u dentalnom laboratoriju se izljeva njihov model i na njega se u posebnom uređaju adaptira plastična folija.

 

Preporuča se udlagu nositi svaku noć. Ona je ugodna i ne može izazvati nikakve smetnje jer prekriva samo Vaše zube i sprječava njihov direktan kontakt pri parafunkcijskim kretnjama, a time i samo trošenje.

 

Udlage za zube su idealno sredstvo koje služi i za očuvanje postignutog položaja zuba nakon ortodontske terapije (retainer).

 

Također se preporučuju i nakon izrade protetskih radova (ljuskica, krunica =navlaka, mostova) kod pacijenata s izraženim parafunkcijskim kretnjama, kako bi se izbjegli neželjeni lomovi keramike i trošenje preostalih prirodnih zuba, te kod pacijenata koji pate od parodontnih bolesti, kako bi se spriječilo neželjeno pomicanje zubi.

Sportske udlage

 

U mnostvu slučajeva svjedoci smo teških i lakših ozljeda sportaša u kojima su oštećeni zubi.

Kako bi to spriječili zube zaštičujemo specijalnom mekanom folijom koju koristite za vrijeme bavljenja Vasom sportskom aktivnošću. Udlage se koriste u većini sportova, a najviše u boksu, biciklizmu, nogometu, rukometu, svim borilačkim vještinama, rolanju itd.

Udlage su dostupne u raznim bojama ovisno o Vašim željama ukoliko želite biti i trendovski osviješteni.

Rezervirajte svoj prvi besplatni pregled

ItalyGermanCroatia