RTG dijagnostika

Smatramo da bez odgovarajuće dijagnostike nema ni uspješnog liječenja, stoga koristimo vrhunske tehnološke uređaje koji omogućuju precizniju dijagnostiku, bolju kominikaciju s pacijentom te manju dozu zračenja pri snimanju. Jedna od značajnijih prednosti ovakve dijagnostike je ta što se snimke isporučuju i pohranjuju u digitalnom obliku, a prema potrebi se mogu poslati e-mailom ili drugom liječniku na analizu.

 

ORTOPANTOMOGRAM – DIGITALNI PANORAMSKI SNIMAK

je snimak svih zuba obje čeljusti, temporomandibularnih zglobova, sinusa i okolnih struktura. Ova snimka nam omogućuje da vidimo ima li pacijent sve zube (manjak ili višak), položaj zametaka trajnih zuba, položaj umnjaka, stanje koštanog tkiva, eventualno postojanje karijesa, periapikalnih procesa, cista.

rentgen dijagnostika zubi

 

Ova slika je neophodna pri planiranju i izvođenju bilo kakvih stomatoloških zahvata kao što su vavađenje zuba, ugradnja implantata ili izrade protetskih radova. Ako je potrebno, uvid u cjelokupnu situaciju usnoj šupljini se nadopunjuje RVG i CT snimcima.

 

RVG – digitalna radioviziografija omogućava snimanje najdetaljnije slike krune i korijena zuba kao i parodonta i okolne alveolarne kosti u jakom velikom povećanju. Na taj način rano otkrivamo karijese, upalu i stanje kosti. Kod takvog snimanja smanjeno je zračenje pacijenta u odnosu na klasično rendgensko snimanje za čak 95%. Uz pomoć intraoralnog senzora snimi se slika koju dobijemo na monitoru računala gdje također možemo do najsitnijeg detalja sve analizirati.

Rezervirajte svoj prvi besplatni pregled

ItalyGermanCroatia